Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Violator Покажи съобщение
    Това изобко не е вярно! Моята с нов дебитомер и ламбда под 13 не иска да смъкне, дори и да не я настъпвам
    Ами точно в това е проблема, че се опитвате да сравнявате несравними неща. Колегата вече спомена за качеството на горивата, но другото важно нещо е тестовата постановка. Тоест за да има АДЕКВАТЕН резултат от сравнението на два автомобила е необходимо и да се тестват в еднакви условия - еднакъв маршрут, един и същ щофьор...и т.н. Иначе разликите могат да са страшно фрапиращи.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Това под 13 е щото си с 2.0 аз съм 10,11 без ръчки до 17 съм стигал на 5 ,6 хилки
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от Violator Покажи съобщение
        Това изобко не е вярно! Моята с нов дебитомер и ламбда под 13 не иска да смъкне, дори и да не я настъпвам
        Защо да не е вярно?
        Това е смесен разход, направен извън БГ така, че всичко си изглежда ОК.
        Това, че сме в джунглата, няма отношение към разхода в "белите" държави
        sigpic

Comment

• Моята на смесен разход (300 км извънграда и магистрала и другото градско) ми дава 11/100. Само в града под 13,5 не падам.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Минал съм 400 км на дълго от как съм заредил до горе и бензиномера ми показва точно средата..
            Аз минах 350, от които 60 извънградско и останалото градско. Всичко това със смесено ръчкане което си мисля, че е добре- пак към 11.6 идва разхода
            И си мисля в заключение като гледам стойностите на колегите, че 1.6 гори най-малко от бензиновите и не е наравно с 1.8.
            Last edited by R-156; d.m.y г., 16:11.
            156 TS
            ex. Spider TS

Comment

• Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
              Аз минах 350, от които 60 извънградско и останалото градско. Всичко това със смесено ръчкане което си мисля, че е добре- пак към 11.6 идва разхода
              Как го сметна 11.6 ?

Comment

• имам списание на AUTO BILD ТЕСТ 2005 сравняват кое е по изгодно бензин или дизел различни класове нови коли тестват трима от редакторите на сп.един и същи маршрут смесен OPEL MERIVA-100 ks-9,0 L -CITROEN C4-109 ks-8,4 L-SKODA OKTAVIA-102 ks -8,4 L-BMW 320 4-ЦИЛИНДЪРА-150 ks-8,3 L-AUDI A6-177ks-10,3 L сигурно ви прави впечетление че малките коли не харчат чак толкова малко даже напротив.

Comment

• колега аз тествам моята вс ден в русе по улиците, 6.6 на 100, с вкл климатик и ръчка понякога, мой фр бензинка 114кс по 8.8 не пада в града и няма клима, тези тестове са за идеални пътища, нови коли, и хубави горива
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• тези да но предишните са за коли втора ръка и разходите са много реалистични

Comment

Как го сметна 11.6 ?
                      Грубо- целия резервоар е 63 литра половината е 30
                      350/30=11.6
                      Вярно, че е грубо, но
                      Last edited by R-156; d.m.y г., 22:47.
                      156 TS
                      ex. Spider TS

Comment

Грубо- целия резервоар е 63 литра половината е 30
                        350/30=11.6
                        Вярно, че е грубо, но
                        E така ли се смята разход? По твоята формула излиза, че на мен ми гори 7 в града.

Гледай сега 30 литра гориво делиш на километрите които си изминал и умножаваш по 100 и получаваш разхода.

(30/350)*100~8,6 - 8,6/100 л./км.

Аз минавам с 60 литра около 480 км. само градско.

(60/480)*100~12,5 - 12,5/100 разход

Comment

(30/350)*100~8,6 - 8,6/100 л./км.
                          Мерси за съвета колега. Имах съмнения, че е малко нисък разхода, който си мислех, че ми дава. Ама ти ме утрепа дори и 9 да ми е дало ще е супер
                          Като свърша и останалата половина ще пиша
                          Аз си мисля, че на мойта като се кара в малко по-високи обороти по-малко гори, че до към 2000об. се тормози малко заради малкия мотор.
                          156 TS
                          ex. Spider TS

Comment

• Ако караш в задръствания мотора се тормози най-много, особено на твоето тежко купе за 1,6 двигателя....
                            За да дръпнеш на светофара като нормална кола трябва да я настъпиш "юнашки", за да може, колкото се по-скоро да преминеш така омразните 2500-3000оборота и след това да я "държиш в обороти" ( 3000-3500 за в града и около 4000-4500 извън града), за да има що-годе някаква прилична динамика...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Мерси за съвета колега. Имах съмнения, че е малко нисък разхода, който си мислех, че ми дава. Ама ти ме утрепа дори и 9 да ми е дало ще е супер
                              Като свърша и останалата половина ще пиша
                              Аз си мисля, че на мойта като се кара в малко по-високи обороти по-малко гори, че до към 2000об. се тормози малко заради малкия мотор.
                              По скоро замери точно. Не вярвай на уреда. Както е на половината ще минеш още 60 - 70 км и ще светне лампата иведнъж.

Comment

• Забелязали ли сте, че на уреда за отчитане на гориво, като мине чертичката за половин резервоар...На следващите чертички бензина пада мнооого по-бързо, отколкото на тези от преди делението за половината...
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X